Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec Piernikowy z warstwą herbatników

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 250 g 1 szt
miód 1 szkl
cukier 1 szkl
kakao 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec Piernikowy z warstwą herbatników

NA KREM

2 budynie waniliowe ,3szklanki mleka ,1 kostka masła .1/2 szklanki cukru . pudru

DODATKOWO ,.4 paczki herbatników.lukier i owoce .

W rondelku stop na jasny karmel 2 łyżki cukru ,wlej kilka łyżek wody i dobrze wymieszaj ,Dodaj miód ,reszte cukru,masło ,kakao oraz przyprawę dom piernika ,Zagotuj ,odstaw do ostygnięcia Następnie dodaj jajka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .Zmiksuj na jednolitą masę ,Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem .Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st .Wystudzony piernik przekrój na dwa placki , Z mleka i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń ,Wystudż .Masło i cukier puder utrzyj z zimnym budyniem na puszysty krem .Na jednym placku rozsmaruj połowę kremu ,Ułóż warstwę herbatników ,przykryj resztą kremu i drugim plackiem .Wierzch posmaruj lukrem ,udekoruj owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak