Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1
galaretka cytrynowa 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
kremówki 200 ml
Puszka brzoskwiń 1
cukru 15 dag
serka homogenizowanego 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy. Następnie zalać je tężejącą galaretką cytrynową. Serek wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, cukrem i ubitą na sztywno śmietaną. Powstałą masę wyłożyć na herbatniki i galaretkę. I wstawić do lodówki na kilka godzin. potem udekorować ciasto brzoskwiniami lub innymi owocami i wierzch zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 19.05.2012 22:48
ooooooooooooooo
Rafał10 25.03.2012 21:59
Zapomniałaś dopisać herbatniki w składnikach. Serniczek pychotka!! Pozdrawiam
Krzysztof42 22.03.2011 16:20
serniki uwielbiam czy to na zimno czy na ciepło
christopher1 16.09.2010 21:37
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak