Sposób przygotowania

Gotujemy rosół z miesa z gesi z marchewki, selera, pora i pietruszki (doprawiamy tak jak normalnie. Można tez ugotowac kilka rosołków a mieso po kazdym obierac i mrozic. Mięso z calej gesi po ugotowaniu obieramy i mielimy przez maszynke razem ze wszystkimi warzywami, cebula usmazona na margarynie, z gotowanymi wątrobkami i ugotowana do miekkosci słonienie (gotujemy slonine w sosobnym naczyniu). Zmielone z warzywami mieso doprawiamy do smaku wyżej wymienionymi przyprawami i dodajemy jajka. Dokładnie wymeiszany pasztet przekladamy do wąskiej (nie wysmarowanej!) formy i pieczemy ok 70-80 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię drób więc i pasztet też mi by smakował:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z gęsi będzie na pewno smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tylko skąd tu gęsinę załatwić :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    na pewno smaczny ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    dla smakoszy;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    super - smakowicie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam pasztety
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam pasztety
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam pasztety
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam pasztety
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ekstra pasztecik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !