Sposób przygotowania

cebule kroimy w piórka i smażymy na 2 łyzkach margaryny (nie doprawiamy), mąkę lekko przypiekamy na suchej patelni, łączymy z wodą i gdy cebula robi sie miekka to wlewamy do garnka z cebula. Wrzucamy kostke do sosów i gotujemy az zgęstnieje. Kostka ma wystarczająco dużo przypraw wiec nie trzeba nic wiecej dodawac, chyba ze ktos lubi bardziej pikantne to mozna dodac troche pieprzu. Polewamy takim sosem mieso lub ziemniaki. Jest na prawde świetny!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    do ziemniaczków idealne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    po prostu świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    wypróbuję na pewno, bo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Soski typowo dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !