Sposób przygotowania

Świeżą marchew obrać i otrzeć najlepiej na tarce z grubymi oczkami. Posolić jak by wcierając sól w marchew.Oliwę podgrzać np.na patelni do momentu początkowego wrzenia.Oliwę wlać do marchwi i przemieszać.Dodać 2-4 łyżki octu i wymieszać .Ostatecznie dodajemy przyprawę do gulaszu Prymat oraz czosnek suszony Prymat.czosnku zazwyczaj nie czuć ,więc można zabrać do pacy.Do wersji do zjedzenia rodzinnie w domu na etapie po utarciu marchwi dla ostrości można dodać 1,5-2cebule.Wtedy solimy cebule i całość z marchwią ugniatamy.Dalej jak w przepisie.Przygotowanie całości zazwyczaj zajmuje mi 15-20 minut .Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !