Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto (20 dkg mąki, 1 jajko, sól). Mięso mielimy maszynką o drobnym sicie, cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy wraz z przyprawami do mięsa i dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy cienko, wykrawamy np literatką kółka. Na każde kółko nakładamy porcję farszu i zlepiamy uszka. Gotujemy je w osolonej wodzie ( z dodatkiem łyżki oleju) przez ok. minuty od momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    uszka w barszczu uwielbiam,
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    tylko pozazdrościć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam barszczyk z uszkami, a Twoje są bardzo apetyczne, takie równiutkie, super :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne swojej roboty,też lubię,ale gorzej z ich lepieniem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !