Sposób przygotowania

Ugotowane grzyby posiekać. Cebulę drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle, dodać grzyby, wymieszać i podsmażyć. Dodać bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Farsz dobrze wymieszać.
Zagnieść ciasto (1 jajko, 20 dkg. mąki, sól), pokroić w kwadraty, położyć farsz i zagnieść uszka. Gotować w posolonej wodzie aż wypłyną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Oj - poprosze porcyjke
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    duza ilosc:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    uwielbiam takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    rewelacja wyglądają jak z maszynki dużo czasu zajęło?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dużo ich, ale i ja jak już robię to w hurtowych ilościach 150-200 szt, a nawet i więcej... potem mrożę i na jakiś czas jest, a barszczyk uwielbiamy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !