Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka do barszczu z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dkg
cebula biała 1 szt
mąka 35 dkg
jajko 2 sz
masło 1 łyżka
bułka tarta pikantna 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka do barszczu z grzybami

Ugotowane grzyby posiekać. Cebulę drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle, dodać grzyby, wymieszać i podsmażyć. Dodać bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Farsz dobrze wymieszać.
Zagnieść ciasto (1 jajko, 20 dkg. mąki, sól), pokroić w kwadraty, położyć farsz i zagnieść uszka. Gotować w posolonej wodzie aż wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 20.11.2013 12:54
dużo ich, ale i ja jak już robię to w hurtowych ilościach 150-200 szt, a nawet i więcej... potem mrożę i na jakiś czas jest, a barszczyk uwielbiamy :)
traktorek 27.11.2012 08:09
rewelacja wyglądają jak z maszynki dużo czasu zajęło?
wojr63 04.04.2012 20:08
uwielbiam takie
dianix 02.02.2012 19:06
duza ilosc:)
rzenia15 08.10.2011 20:31
pycha
kanu83 07.04.2011 10:22
Oj - poprosze porcyjke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak