Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik ekspresowy z galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka żółta 2 sztuka
galaretka czerwona 2 sztuka
ser zmielony President 1 kg
rodzynki
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
Biszkopty 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik ekspresowy z galaretką

NA blachę kładziemy biszkopty. Do miski przekładamy ser. Galaretki żółte rozpuszczamy w 1 szklance wody, po wystygnięciu dodajemy do sera i mocno mieszamy najlepiej mikserem. Dodajemy rodzynki lub inne bakalie. Wykładamy ser na biszkopty. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 0,5 l wody. Na ser układamy połówki brzoskwiń i zalewamy to galaretką czerwoną gdy już zacznie tężeć. Gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 13.02.2012 13:50
super
iwa643 07.11.2010 07:42
fajowy
Ewa111 05.11.2010 08:11
bardzo lubimy sernik na zimno,który można zrobić bardzo szybko
Małgorzata113 01.11.2010 09:01
uwielbiam ten sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak