Sposób przygotowania

zpinak rozmrażamy wg przepisu na opakowaniu, po ostudzeniu kroimi go drobno, dodajemy pokrojone pomidory, posiekany drobno czosnek, pokrojone oliwki, sporo soli i pieprzu,zeby nadać smak (sam szpinak smakuje nijak),
wszystko dusimy na patelni pod przykryciem, później odparowujemy płyn.

Ciasto na naleśniki robimy tradycyjnie, na słono, dodając jeszcze duzo pieprzu czarnego, ewentualnie podsmażoną i pokrojoną drobno cebulkę, no i smażymy naleśniki.

Nadziewamy naleśniki szpinakiem, zwijamy, układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, polewamy śmietaną 18%, i posypujemy startym serem żółtym, zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 20 minut, aż ser się rozpuści.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia97

    niedodały sie wszystkie składniki tu reszta szpinak kilka ząbków czosnku, wg uznania sporo oliwek zielonych sól sporo pieprzu czarnego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !