Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dusić na łyżce masła i łyżeczce olej, dodając startą na tarce cebulę i 2 łyżki wody. Dusić ok. 20-30 min. do odparowania wody i przyrumienienia grzybków. Następnie dolać wody, tyle ile ma być zupy w garnku, wkroić marchewkę (w kostkę) i gotować ok. 10-15 min. Zupę należy przyprawić! Co kto lubi: ja dodaję sól, pieprz, bazylię, oregano, ewentualnie Vegeta/Kucharek. Pod koniec gotowania wsypać makaron nitki do zupy (gotują się 5 minut). Do gotującej się zupy wlać 2 łyżki śmietany rozpuszczone w wodzie z dodatkiem 1 płaskiej łyżki mąki. Po zagotowaniu wyłączyć. Zupkę posypać posiekaną zieloną pietruszką! Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !