Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier pude 20 dag
migdały słodkie 20 dag
migdały gorzkie 20 dag
żółtko jajek 2 szt.
białka z jaj 5 szt.
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek

Migdały drobno zmielić, z białek ubić pianę i dodac cukier puder, ubić, dodać zółtka i migdały.Wyłożyć na andrut i piec w 100 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 03.11.2011 13:27
rewelacja
kuklik 27.04.2011 12:01
wstyd się przyznać ale jeszcze nie piekłam mazurków
Motorek 17.04.2011 13:22
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak