Sposób przygotowania

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plastry. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Szpinak mrozony w liściach pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do wrzącej wody ok 1,5l wrzucić wszystkie warzywa, kostkę bulionową warzywną, gotować, aż wszystkie składniki zupy będą miękkie. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Wylozyc na talerze, dac groszek ptysiowy a na srodek kleks śmietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    uwielbiam szpinak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !