Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki bananowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyzeczki
cukier 2 łyzki
maślanka 2 szklanki
cynamon łyzeczka
banan 3 sztuki
sól szczypta
migdały płatki
jajko
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki bananowe

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Jajo zmiksować z mlekiem. Mieszając, powoli dodawać składniki sypkie. Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min. Banany rozgneisć, dodać do ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak