Sposób przygotowania

2 łyżki masła stopić na patelni,dodać 2 łyżki mąki i mieszać by nie spalić.Powoli wlewać mleko(ok szklanki),cały czas mieszając by nie było grudek.Dorzucić ser fetę i mieszając rozpuścić w sosie(dałam pół opakowania Apetiny w kostkach czyli ok100g).Powoli dolewać ok 3/4szklanki bulionu na boczku.Dorzucić serek topiony i żółte sery starte na tarce (po ok15dag każdego).Mieszać cały czas.Doprawić cayenne,solą,pieprzem zwykłym.Podawać z makaronem:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    Posypać natką:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !