Sposób przygotowania

Z drożdży, pół szklanki ciepłego mleka i łyżki cukru zrobić rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut. Mąkę przesiać, dodać cukier, resztę mleka, roztrzepane jaja, rozczyn i dokładnie wyrobić przez chwilę, następnie dodać rozpuszczoną ciepłą margarynę i dokłądnie wyrobić aż ciasto przestanie kleić się do miski. Pozostawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godziny. Następnie wałkować na grubośc ok 0,5 mm , wycinać paski szerokości 1,5 - 2 cm, nawijać na specjalne foremki. Piec w temp. 200 stopni do lekkiego brązowienia. Ciepłe ściągać z foremek i studzić. Nadziewać dowolnym kremem lub bitą śmietaną. Z tego przepisu wychodzi baaardzo dużo rurek (80-100 sztuk)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamil_k_a

    smaczne i można nadziać czym się chce, bita śmietana musi być rewelacyjnym połączeniem
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie te rureczki wiec zrobiłam fajny przepis polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !