Sposób przygotowania

Poczekać aż pierwsze przymrozki zetna owoce kaliny i dopiero wówczas zrywać. Zalać wodą dodać cukier i zagotować. Odstawić na 1/2 godziny a potem zagotować jeszcze raz- pogotować około 5 minut i odstawić do ostudzenia. Nie przejmować się specyficznym zapachem. Po ostudzeniu zalać whisky( może być bardzo podła:) i dorzucić odrobinę- na czubku łyżeczki kardamonu. Trzymać w chłodnym miejscu około 6 tygodni. Przecedzić przez płótno i zlać do butelki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię nalewki ale z kaliny to nie robiłam i nikt mnie jeszcze nie częstował:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ciekawe jak smakuje bo wyglada przyjemnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zapewne bardzo smaczna, z kaliny jeszcze piłam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nie piłam a tym bardziej nie robiłam z kaliny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !