Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w paprykowej potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 3-4 płaty
papryka czerwona 3 szt
cebula 1 duża
marchew 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 czubata łyżka
masło 1 łyżka
Koperek suszony Prymat
cukier 1 łyżeczka
sól, pieprz
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w paprykowej potrawce

Rybę poporcjować, osolić, obtoczyć w mące i usmażyć. Przełożyć do płytkiego naczynia.
Na patelni rozuścić masło, cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać marchewkę pokrojoną w słupki i paprykę w kostkę. Posolić, po 3 min. podlać wodą, przykryć, dusić ok 10-15 min., aż papryka i marchew będą miękkie.
Dodać koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać i jeszcze ciepłą potrawkę wyłożyć na kawałki ryby. Po ostygnięciu wstawić do lodówki na ok. 12 godz. Danie jest pyszne-polecam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak