Sposób przygotowania

Buraki pastewne-karpiele obrać, pokroić w kostkę i sparzyć wrzącą wodą. Żeberka oczyścić i zagotować. Odcedzić , zalać ponownie wodą i wsypać przyprawę Kucharek.Gotować mięso do miękkości. Odcedzić, ale nie wylewać rosołu. Jarzyny obrać i pokroić, dodać do rosołu. Mięso obrać z kości i też dodać do rosołu. Gotować ok.15 minut. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i karpiele. Jak karpiele będą miękkie, zrobić zasmażkę z mąki i masła i dać do zupy. Przed podaniem posypać lubczykiem, imbirem i świeżo zmielonym pieprzem. Ta zupa to potrawa, którą przygotowujemy co roku na Dzień Wszystkich Świętych, To jest tradycja naszej rodziny,

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    niespotykana potrawa!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    coś nowego!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    karpiele to odmiana buraka czy zwykły burak pastewny ? A zupa brzmi super bo to dla mnie nowość
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jakub15

    karpiele, to zwykła buraki pastewne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna zupa;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawa zupa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawa w smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawa w smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawa w smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !