Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w spore \"piórka\" i zeszklić delikatnie na kilku łyżkach oleju.
Przełożyć do innego naczynia a na tym samym oleju podsmażyć wątróbkę cielęcą pokrojoną w długie i niezbyt szerokie paski. Smażyć krótko-około 5-7 minut z każdej strony.
Posolić dopiero po usmażeniu.
Posypać dużą ilością drobno pokrojonej natki pietruszki.
Na dużym talerzu ułożyć cebulę, na cebuli rozłożyć wątróbkę.
Na gorącą jeszcze patelnię wlać 1-2 łyżki octu balsamicznego, doprowadzić do wrzenia i polać wątróbkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !