Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe placki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
papryka 1 szt
cukinia 1 szt
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
sól, pieprz
cebula
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe placki ziemniaczane

Ziemniaki, czosnek i cebule trzemy na tarce na „mus”, cukinie trzemy na grubych oczkach, paprykę kroimy piórka, łączymy wszystkie składniki. Smażymy na patelni placuszki na rumiano. Ja w wersji dietetycznej smażę bez tłuszczu na patelni teflonowej, moja mama za to upiera się, że najlepsze smażone na smalczyku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak