Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 ml
cebula 3 sztuki
śledzie w oleju 4 (płaty)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Płaty śledziowe osuszyć z oleju ręcznikiem papierowym. Cebulę obrać, pokroić w piórka, przelać wrzącą wodą, odsączyć dobrze. Odciśniętą cebulę wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku białym pieprzem, ewentualnie solą. Zalewamy płaty śledziowe śmietaną, schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 09.02.2012 09:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak