Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
mielone mięso 30-40 da
cebula
korniszony 2-3 szt
olej
musztarda 4 łyżki
majeranek 1 łyżka
czosnek ząbki 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po bawarsku

Wyjąć kości z udek kurczaka.Mięso natrzeć musztardą wymieszaną z papryką i olejem.Mięso mielone doprawić cebulą ,czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.Dodać pokrojone w kosteczkę korniszony.Tak przygotowanym farszem nadziewać udka.Piec 35-40 min w temp.180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 05.10.2011 12:19
Bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak