Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z kurczaka

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki, zasypujemy przyprawą do kebaby, dodajemy trochę oliwy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki min. na pół godziny.

Z majonezu, jogurtu, czosnku, soli, pieprzu, gałki i natki pietruszki robimy sos czosnkowy.

Pomidory i ogórki kroimy w grube plasterki. Kapustę pekińską drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka.

Kawałki kurczaka smażymy na patelni na rumiano.

Rozkrojone bułki podgrzewamy w piekarniku.

Do bułki wkładamu trochę kurczaka. Potem warzywa. Polewany sosem czosnkowym i zamykamy bułkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak