Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki, zasypujemy przyprawą do kebaby, dodajemy trochę oliwy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki min. na pół godziny.

Z majonezu, jogurtu, czosnku, soli, pieprzu, gałki i natki pietruszki robimy sos czosnkowy.

Pomidory i ogórki kroimy w grube plasterki. Kapustę pekińską drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka.

Kawałki kurczaka smażymy na patelni na rumiano.

Rozkrojone bułki podgrzewamy w piekarniku.

Do bułki wkładamu trochę kurczaka. Potem warzywa. Polewany sosem czosnkowym i zamykamy bułkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !