Sposób przygotowania

Z polędwiczek zdejmij błony umyj, a następnie natrzyj mięso solą, pieprzem i tymiankiem. Odstaw na min 1 h do lodówki. Obierz cebulę i pokrój w półplasterki. W garnku rozgrzej oliwę i smaż na cebulę z tymiankiem ok 15 min. Po tym czasie dodaj do garnka cukier, ocet balsamiczny gotować, aż płyn odparuje i wszystko zgęstnieje. Cebulę doprawić do smaku solą i pieprzem,a następnie odstawić. Przygotowane wcześniej polędwiczki pokroić w kilkucentymetrowe plastry i smażyć na oleju na zloty kolor z każdej strony. Podawać z marmolada z cebuli i pieczonymi ziemniakami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !