Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sórowka z czarnej rzodkwii ze smietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średniej wielkosci czarne rzod 2
czerwone cebule 2
śmietany 3/4 szklanki
cukier
sól
Pieprz biały mielony Prymat
liście sałaty 4
pomidor
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Sórowka z czarnej rzodkwii ze smietaną

Obraną ze skórki rzodkiew ucieramy na tarce o drobnych otworach, posypujemy solą i cukrem, przekładamy na sito, odstawiamy do odsączenia. Cebule drobno siekamy . Do odsączonej rzodkwi dodajemy cebulę, przyprawy, zalewamy lekko spieniona śmietaną, porcje rozkładamy na liściach sałaty , przybieramy cząstkami pomidora i zielenina, podajemy zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.03.2013 15:40
jadłam czarna rzodkiewkę
stokrotka 12.02.2011 14:09
trzeba zrobić!
Kate131 12.11.2010 08:02
fajna, nie jadłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak