Sposób przygotowania

Wątróbkę zmiel. Dodaj jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Posól. Ciasto powinno być podobne do ciasta naleśnikowego, tylko trochę gęstsze. Rozgrzej na patelni olej i usmaż obustronnie kilka placków o grubości 1 cm. W tym czasie w osobnym naczyniu wyciśnij 2 ząbki czosnku i wymieszaj z majonezem i sokiem cytrynowym. Upieczone placki przełóż tym sosem, a gotowy tort posyp świeżą pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo oryginalny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Oryginalne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo oryginalne, a ciekawe jakie w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !