Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo jajka i stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao i wymieszać. Śliwki umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać jasne część ciasta, położyć śliwki, jedna obok drugiej, przekrojoną częścią do spodu, wylać ciemne ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 175 stopni. Śmietanę ubić i rozsmarować na cieście. Galaretki rozpuścić w wodzie według przepisu an opakowaniu, odstawić w chłodne miejsce, gdy zaczną tężeć wylać nimi ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !