Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 40 dag
kukurydza w puszce 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula biała 2 szt
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
przyprawa do gyrosa 2 łyżki
Makaron kolanka 30 dag
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
oregano 1 szczypta
papryka zielona 2 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indykiem

Indyka pokroic w kostkę wymieszac z przyprawą do gyrosa i podsmazyć na patelni. W rondlu zagotować 2 szklanki wody. Dodać indyka i reszte skąłdników pokrojonych w kostkę. Cebule wcześniej podsmażyć. Doprawic do smaku i dusic ok 25 min. W tym czasie ugotować makaron al dennte.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.02.2012 17:02
świetnie wygląda
olkaaa 11.01.2012 07:35
chętnie spróbuję
jolaxa1 19.10.2011 23:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak