Sposób przygotowania

Zagnieśc ciasto i wylożyc na blachę.

masa orzechowa
5 białek, 5 łyżek cukru, po łyżce maki ziemniaczanej i bułki tartej i 15 dkg orzechów mielonych (białka ubic z cukrem, dodac pozostałe składniki i wymieszac. Masę układac kupkami na ciasto które jest już na blaszce i posypujemy kawą zmieloną przez sitko)

ser:
1,20 kg sera (2x zmielony), 3/4 szkl oleju, 5 żółltek, 2 jaja, 35 dkg cukru, 2/3 szkl mleka, 1 budyń śmietankowy, 1 łyżka maki ziemniaczanej. (wszystko razem wymieszac i kłaśc pomiędzy ciasto orzechowe, a resztę wylac na wierzch)
Piec 1 godz w 180C

masa:
1/2 litra mleka, 2-3 żółtka, 8 łyżek cukru, po 2 czubate łyżki maki pszennej i maki ziemniaczanej (ugotowac budyń jak ostygnie połączyc z kostką masła i dodac spirytus. Masę dac na sernik i posypac startą czekoladą)Ser wychodzi lejący ale wszystko po upieczoniu wychodzi bardzo dobre.
Używam blach-dół 20-36 cm a wysoka 7 cm

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !