Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki waniliowe

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 100 gram
mąka 280 gram
cukier waniliowy 4 łyżeczki
masło 200 gram
cukier 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki waniliowe

Migdały zaparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, zemleć. Z reszty składników szybko zagnieść ciasto, dodać migdały i powtórnie zagnieść. Formować wałeczki o grubości ołówka i długości ok. 5 cm, w kształcie rogalików. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 140ºC przez 10-15 minut. Gorące rogaliki posypać mieszanką 150 g cukru pudru i 6 łyżeczek cukru waniliowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 21.03.2011 15:14
uwielbiam rogaliki
daria899 04.02.2011 16:48
świetne
jarek4 10.11.2010 18:27
super
iwona332 18.09.2010 13:42
super
christopher1 16.09.2010 21:36
Dzięki za przepis
caroline1983 20.07.2010 00:31
Fajne ciasteczka
Maryś1 07.07.2010 21:54
napewno dobre
Katarzyna/kate1980 08.06.2010 13:33
robiłam podobne są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak