Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone ryby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeże ryby
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
pieprz
majeranek
mąka
cebula
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ryby

Świeże rybki trzeba wypatroszyć i oczyścić oraz oskrobać (w moim domu zajmuje się tym mąż). Potem kroimy na kawałki i mieszamy w misce z przyprawami oraz pokrojoną cebulką. Następnie odstawiamy na jakiś czas (moje stały 2 godzinki) by przeszły przyprawami. Obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron.
Na zdjęciu ryby: tołpyga i lin (lina nie skrobiemy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.07.2011 16:07
pyszniutkie
Barbara/zuza22_85 18.05.2011 20:16
ja też
Iwona51
Iwona51 18.04.2011 00:36
lubię takie rybki
traktorek 19.12.2010 14:03
pycha
Izabela/bella81 31.10.2010 15:38
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak