Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 2 opak
likier wiśniowy 2 łyżki
wiśnie 0,5 kg
kremówka 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy

W lodówce schłodzić 4 pucharki.
Lody z zamrażalki przełożyć do lodówki na 30 minut.
Śmietanę ubić z 1 cukrem waniliowym.
Do śmietany dodać likier, całość wymieszać.
W pucharkach układać warstwami kulki lodów i wiśnie, posypane resztą cukru waniliowego.
Udekorować śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 30.04.2011 11:04
aż ślinka cieknie na sam widok
matii6 22.01.2011 18:54
smaczny deser
alaaa 02.11.2010 13:48
to musi być smaczne,,
Mirka-Ludomila 01.11.2010 10:39
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak