Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo pomarańczowe.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 140 gram
mąka pszenna 200 gram
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżki
cukier drobny 200 gram
jajko 3 sztuki
mleko 3,2% 6 łyżek
skórka pomaraczowa 4 łyżki
sok pomarańczowy 3 łyżki
cukier puder 40 gram
czekolada gorzka 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo pomarańczowe.

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.

Wszystkie składniki poza sokiem pomarańczowym, cukrem pudrem i czekolada umieścić w misce. Masło wcześniej roztopić.

Dobrze utrzeć ciasto przez 5 minut.

Wstawić do foremki i piec w nagrzanym piekarniku 40-50 minut. Ma być złocisto brązowe.

Sok z pomarańczy wlać do rondelka z cukrem pudrem i podgrzać aż sie rozpuści ciągle mieszając.

Wyjąć ciasto z piekarnika, i polać gorącą polewą.

Jak się schłodzi posypać startą na tarle czekoladą.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.12.2011 08:04
dobre
Ela20 03.07.2011 21:06
zapowiada się smaczne ciasto :)
cukiereczek 24.05.2011 10:47
lubię to
Krzysztof42 20.03.2011 15:48
nie odmówiłbym poczęstunku
basik00 30.01.2011 00:43
pychaaaa
Marta98 30.11.2010 20:02
smaczne, takie lubię
Marta98 19.10.2010 19:44
warto spróbować
Ewa109 24.09.2010 06:50
super przepisik:)
christopher1 16.09.2010 21:36
Brzmi ciekawie
iwona332 10.09.2010 00:03
mniam :)
Aleksandra55 30.08.2010 15:43
Lubię takie przepisy: proste i sprawdzone, a co najważniejsze baaaardzo smaczne :)
sylwiachmiel 11.08.2010 22:23
muszę upiec,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak