Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki ziemniaczanej 1 szklanka
mąki pszennej 3 łyżki
ziemniaki duże 6 szt.
jajko
sól
fasoli 3/4 szklanki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z fasolą

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, jeszcze gorące dobrze utłucz lub przepuść przez maszynkę. Dodaj mąkę ziemniaczaną i pszenną, jajko, szczyptę soli, dokładnie wyrób dość zwartą masę.
Farsz: Namoczoną przez noc fasolę ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania osól. Fasolę odcedź, zmiksuj. Cebulę obierz, posiekaj , zeszklij na oleju. Dodaj zmiksowaną fasole, wymieszaj, przypraw. Z ciasta formuj pyzy, nadziewaj masą fasolową. Zlep. Gotuj kilka minut w osolonym wrzątku. Odcedź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 23.03.2011 20:25
pycha
Ewa111 31.10.2010 15:27
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak