Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 szkl
białka 2 szt
galaretka truskawkowa 1 szt.
truskawki świeże 300 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
ser biały 300 g (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik truskawkowy

Truskawki obrać z ogonków, umyć, osuszyć i przekroić na połówki.
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Ser utrzeć z cukrami.
Białka ubić na sztywną pianę.
Połowę galaretki i pianę z białek dodać do sera, delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć do tortownicy, poukładać na niej truskawki, zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak