Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczk
mąka (3 szkl.)
margaryna(250 g)
żółtka 5 szt
Masa serowa
margaryna 0,5 kostki
DODATKOWO:
białka 5 szt
cukier 1 szkl
brzoskwinie w puszce 1/2 puszki
cukier puder 1/2 szklanki
ser biały 0,5 kg (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Wszystkie składniki ciasta połączyć, zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na dwie części, jedną część zamrozić, a drugą rozwałkować na blasze.
Przygotować masę serową.
Składniki masy utrzeć na jednolity gładki krem.
Na rozwałkowanym, nie zapieczonym cieście, rozłożyć masę serową, a na niej poukładać brzoskwinie, pokrojone na małe cząsteczki.
Na brzoskwiniach rozsmarować pianę ubitą z białek i cukru.
Wierzch posypać startym ciastem.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, piec około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak