Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdały z pistacjami w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały całe 40 dag
pistacje niesolone 50 dag
płynny miód 50 dag
słoiczki ok. 4 szt.
koniak 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: migdały z pistacjami w miodzie

Słoiczki dokładnie umyj, następnie wyparz. Gdy ostygną-wytrzyj je do sucha.
Migdały sparz, gdy przestygną obierz je ze skórki. Następnie rozgrzej suchą patelnię i wrzuć na nią migdały razem z pistacjami (pistacje mają być bez skorupek). Praż je przez chwilę na średnim ogniu, cały czas mieszając, żeby się nie przypaliły. Gdy zaczną intensywnie pachnieć, zdejmij patelnię z ognia, a migdały i pistacje przesyp do naczynia.
Miód dokładnie wymieszaj z alkoholem. zagrzej zalewę, zalej nią orzechy i migdały. Wymieszaj. Gorącą masę wlewaj chochelką do słoików. Wytrzyj brzegi słoików, zakręć je szczelnie, odwróć do góry dnem, pozostaw je tak do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 19.02.2012 17:24
mniam
ronald88 25.08.2011 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak