Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzeszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
białko 4 szt
orzechy zmielone 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło do wysmarowania tortownicy
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysypania torownicy

Przepis i sposób przygotowania na: Orzeszek

Białka dokładnie ubić na sztywną pianę.
W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.
Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.
Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.
Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 10.06.2012 10:25
Super!.
Misiakova 04.06.2012 09:01
bardzo fajny
Andysz 23.04.2012 19:59
super;))
Sylwia31 18.04.2012 21:01
super
Sylwia31 18.04.2012 21:01
super
SmacznaPyza 17.03.2011 09:48
i do tego jakiś pyszny kremik....mniam!
ZEWA 21.11.2010 11:35
polecam, pięknie wyrasta
gosia47-47 20.11.2010 19:42
chyba zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak