Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, zalać gorącą, posoloną wodą i ugotować pod przykryciem. Odcedzić je, po czym przecisnąć przez praskę lub zemleć. Kaszę zalać gorącym bulionem i gotować, aż kasza wchłonie cały płyn. Pieczarki pokroić w plasterki, poddusić, przyprawić solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia, a następnie połączyć je z ugotowaną kaszą, przestudzonymi ziemniakami oraz pokrojonym w paseczki mięsem. Przyprawić curry. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i wyrównać powierzchnię. Obłożyć połówkami umytych i wydrylowanych śliwek. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim śliwki. Zapiekać w piekarniku przez 30 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Tak to lubię bardzo:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !