Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jesienna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
parowki drobiowe 4 sztuki
ziemniaki 5 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
marchew 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
puszka pomidorów w zalewie 1 sztuka
ziarenka smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
masło 3 łyżki
woda 1,8 litr
garść makaronu

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jesienna

Piersi kurczaka pokroić w kostkę, parówki w plasterki. Cebulę posiekać, czosnek przetrzeć przez praskę, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać masło i przysmażyć mięso z parówkami. Wyjąć mięso z parówkami na talerz a na tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. Dodać ziemniaki i marchewkę; krótko smażyć. Do garnka z powrotem włożyć mięso z parówkami, koncentrat, pomidory z puszki, listki laurowe, Ziarenka Smaku i wodę. Gotować ok. 35 min. 10 min przed końcem gotowania dorzucić makaron. Doprawić łyżeczką cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak