Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szagówki z kiełbasą i cebulką

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko
ugotoanie ziemniaki 1,5 kg
kiełbasa 1 parka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Szagówki z kiełbasą i cebulką

Ugotowane ziemniaki rozgnieść przez praskę,Do ziemniaków wbij jajo,dodaj 2 rodzaje mąki,oraz odrobinę soli.Wyrób ręką jednolite ciasto.Formuj z niego podłużne wałeczki,krój je po skosie,W dużym garnku ugotuj wodę z solą,wrzucaj kluski.Gotuj 4 minuty od wypłynięcia,wyjmij łyżką cedzakową.Na patelni rozgrzej 1-2łyżki tłuszczu zrumień na niej rozdrobnioną cebulkę oraz kiełbaskę.Tłuszczem polej kopytka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 05.02.2013 11:36
Szybkie i pyszne danie!
Goya 13.04.2012 12:23
mniam
malaczarna23 14.02.2012 11:37
bardzo lubię
gusia1000 25.06.2011 18:26
Słowo szagówki było mi do tej pory nie znane, ale teraz już jest ono powyżej wyjaśnione.
berys18 12.02.2011 08:17
też je znam pod nazwa kopytka
MAR3STA 06.11.2010 21:24
Brzmi bardzo ciekawie i zachęcająco:)
matii6 04.11.2010 13:07
jeszcze z taką nazwą się nie spotkałam,,
rosik93 03.11.2010 19:15
Szagówki to także kopytka.Nazwa szagówki znana jest z wielkopolski:)
Anna169Hosz 03.11.2010 10:20
Nie mam pojęcia, co to są \"szagówki\"...ale wygląda mi ta potrawa na apetyczne kopytka, a kopytka uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak