Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno dodając w trakcie po trochu cukier. Łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiewamy stopniowo do białek i mieszamy. Wlewamy powoli olej i ponownie mieszamy. Dzielimy powstałe ciasto na cztery części Do pierwszej dodajemy żółtka i mieszamy. Do drugiej dodajemy kakao i mieszamy. Do trzeciej dodajemy kisiel i mieszamy. A do czwartej mak i mieszamy. Tortownicę z otworem w srodku smarujemy masłem i wysypujemy bułka. Nakładamy ciasto: żółte, brązowe, czerwone i z makiem. Pieczemy 40-50 minut w 180 ‘C. Po ostudzeniu polewamy polewa czekoladową zrobiona z czekolady i śmietanki kremowki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajna kolorowa babeczka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !