Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalny krem z dynii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dynii, bez pestek 1 kg
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
rodzynki 2-3 łyzki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej 1-2 łyżki
wieprzowina 200 (chuda)
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalny krem z dynii

Mięso pokroić w niedużą kostkę i obsmażyć na oleju. Miąższ z dynii (bez pestek i skórki) zalać 1 litrem wody, dodać kostki rosołowe, rodzynki oraz mięso. Ugotować, miękka dynię wyjąć i nieco wystudzić. W tym czasie dogotować mięso. Dynię zmiksować blenderem na gładko, dodać do wywaru. Przyprawić przyprawą curry oraz do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.04.2012 13:36
w końcu i ja muszę zacząć wykorzystywać dynię.
gosia561 28.06.2011 14:54
może byc swietny
anemon 04.05.2011 07:38
Lubię dynię i potrawy z jej udziałem.
owca441 18.02.2011 22:05
ciekawe
Sarenka 04.01.2011 19:39
Orientalnie? Byc moze. Smacznie? Z pewnoscia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak