Sposób przygotowania

Mięso pokroić w niedużą kostkę i obsmażyć na oleju. Miąższ z dynii (bez pestek i skórki) zalać 1 litrem wody, dodać kostki rosołowe, rodzynki oraz mięso. Ugotować, miękka dynię wyjąć i nieco wystudzić. W tym czasie dogotować mięso. Dynię zmiksować blenderem na gładko, dodać do wywaru. Przyprawić przyprawą curry oraz do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Orientalnie? Byc moze. Smacznie? Z pewnoscia.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię dynię i potrawy z jej udziałem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    może byc swietny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    w końcu i ja muszę zacząć wykorzystywać dynię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !