Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po pustynnemu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cytryna 1 sztuka
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po pustynnemu

Fasolę gotujemy 20-30 minut na małym ogniu wraz z sosem z puszki. Wody dolać jak wyparuje by się nie przypaliło

Chleb przeciąć wzdłuż i podzielić na mniejsze porcje.

Włożyć na minutę chleb do fasoli i potem wyjąć i ułożyć na talerzu

Jajka usmażyć na oleju kukurydzianym jak jajecznicę.

Na chleb polać fasolę i położyć na nim świeżo upieczone jajka

Udekorować cząstkami cytryny na bokach talerza i cebulą. Jak ktoś nie lubi cebuli to nie dodawać, bo zaostrza smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.08.2011 12:53
super
aacaac 23.07.2011 14:34
lubię
Anna146 09.06.2011 07:13
interesujący pomysł na obiad
Adamorek 26.03.2011 13:07
intrygująca nazwa:)
Ewelina38 22.03.2011 09:55
Fasola po pustynnemu .... ciekawa nazwa no i potrawa ciekawa :)
Marta98 31.01.2011 21:01
super
Joanna132 07.10.2010 09:21
rzeczywiscie ciekawy i fajna nazwa
Kate131 06.10.2010 12:03
ciekawy przepis
Kate131 06.10.2010 12:03
ciekawy przepis
buksiak12 29.09.2010 11:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak