Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę z solą, 2 łyżkami cukru i stopionym masłem. Powoli, ciągle mieszając, wlewać ciepłą wodę, aż powstanie ciasto o konsystencji naleśnikowej. Odstawić na 2 godziny do napęcznienia.
Jabłka cienko obrać, wydrążyć gniazda nasienne bez rozcinania owoców. Potem pokroić jabłka w krążki, posypać pozostałymi 3 łyżkami cukru i odstawić.
Ubić białka na sztywną pianę (jeśli wzięliśmy całe jajka, to należy ubić je jak na omlet) i dodać do ciasta. Wymieszać.
W cieście zanurzać krążki jabłek i smażyć na złoto w głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po wyjęciu osączać na ręczniku papierowym, posypać cukrem z cynamonem i od razu podawać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super, musze wypróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Robiłam są boskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !