Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa kolorowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papyka czerwona 2 kg
papryka żółta 1 kg
papryka zielona 1 kg
ocet 1 butelka
woda 5 l
sól 1/2 szkl
cukier 1 szkl
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa kolorowa

Papryle czerwoną,żółtą,zieloną ,opłukać wyjąć środki i pociąć w paski i całość razem wymieszać.Przygotować zalewę ;zagotować wodę wraz przyprawami i odstawić do ostudzenia.
Następnie paprykę włożyć do słoików i zalać zalewą i dobrze zakręcić słoiki.
Pasteryzować 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 07.01.2012 14:27
super zapasy na zimę
Magdalena1110 10.06.2011 07:20
pyszna
MAR3STA 20.02.2011 19:13
pyszna ta papryka;)
Magdalena80 30.10.2010 23:03
dobry przepis
sara3 30.10.2010 22:52
zawsze robie
iza15 30.10.2010 22:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak