Sposób przygotowania

Mleko wlewamy do garnka i dodajemy śmietanę. Odkładamy do lodówki i czekamy, aż się zsiądzie. Ok 2 dni. Ser podgrzewamy na małym ogniu, kiedy zacznie się wytwarzać serwatka ściągamy z ognia i przelewamy przez sitko wyłożone np. pieluchą tetrową. Pieluchę wiążemy, odciskamy i pozostawiamy na ok 5 godzin. Po tym czasie mamy gotowy serek. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taki wiejski serek jest najlepszy, szczególnie do serniczka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    tak, pyszny jest takie serek domowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    samo zdrowie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny serek
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zawsze dostaję od cioci, jest niezastąpiony!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    dzieki, przyda się ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !